Go to Top

Η Φ. Βάκη για τις αθλητικές υποδομές και το κρίκετ στην Κέρκυρα

Συνεδρίασε, χθες Τετάρτη (22/6/16), η Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, με θέμα την αθλητική ανάπτυξη και τις υποδομές στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.


Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή της τα προβλήματα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της Ομοσπονδίας Κρίκετ. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονής αναφέρθηκε στις πρώτες σχετικές ενέργειες, που αφορούν άμεσες επισκευές υποδομών, ενώ σε ό,τι αφορά στην Ομοσπονδία του Κρίκετ εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα, η κ. Φ. Βάκη ανέφερε τα εξής:

«Γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά γνωρίζοντας παράλληλα και τη  μεγάλη ευαισθησία που έχει επιδείξει το Υπουργείο για την εξυγίανση, αλλά και την ανάδειξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μαζικού και του ερασιτεχνικού  αθλητισμού, θα μου επιτρέψετε να σημειώσω μερικά προβλήματα της εκλογικής μου περιφέρειας, της Κέρκυρας. Θα επικεντρωθώ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και στο κρίκετ.

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας αποτελείται από κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο, κλειστό προπονητήριο και επίσης το Εθνικό Στάδιο, με γήπεδο ποδοσφαίρου και έχει ακόμα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και τένις.

Το πρώτο πρόβλημα, αφορά το ξύλινο δάπεδο στο κλειστό προπονητήριο, το οποίο έχει παρουσιάσει εκτεταμένες φθορές από την υγρασία. Θα πρέπει να γίνουν τάχιστα επιδιορθώσεις μέσα στο καλοκαίρι, ώστε με την έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας του Σεπτεμβρίου, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το δεύτερο αφορά τα αποδυτήρια και τους χώρους υγιεινής, τα οποία παρουσιάζουν τριτοκοσμική κατάσταση και χρήζουν τάχιστα ευπρεπισμού και βελτίωσης.

Το τρίτο είναι η μελέτη πυρασφάλειας, η οποία, απ’ ό,τι ξέρω έχει κατατεθεί και παρακαλούμε πολύ για την έγκρισή της.

Τέταρτο, θα πρέπει επίσης να γίνει επισκευή των κερκίδων του γηπέδου, διότι έχουν θεωρηθεί επικίνδυνες και, βεβαίως, να δημιουργηθούν αποχωρητήρια ΑΜΕΑ, δεδομένης και της ευαισθησίας που έχει επιδείξει το Υπουργείο σε τέτοια ζητήματα.

Πέμπτο, σχετικά με τον εξοπλισμό του ΕΑΚ, είναι απολύτως απαραίτητη η προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού. Δεν επαρκούν τα όργανα γυμναστικής ή στρώματα και όσα υπάρχουν χρειάζονται συντήρηση.

Τέλος, για το θέμα του κρίκετ, όπως γνωρίζετε, Ομοσπονδία Κρίκετ υπάρχει μόνο στην Κέρκυρα, η οποία έχει σημαντική παρουσία και δράση. Κάθε χρόνο διοργανώνεται ένα παγκόσμιο τουρνουά με μεγάλη επιτυχία. Επισκέπτονται το νησί πάνω από 2.000 άτομα και τα έσοδα για την τοπική οικονομία είναι σημαντικά. Υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι καλό, λοιπόν, δεδομένης και της μακρόχρονης ιστορίας και της αξιολόγησης της δράσης, να ενισχυθεί. Λάβαμε παράπονα –βεβαίως, όλοι αντιλαμβανόμαστε τα δύσκολα οικονομικά αυτής της περιόδου– ότι η επιδότησή τους φτάνει μόνο για τη μισθοδοσία. Το θέτω, λοιπόν, υπόψη σας. Εφόσον είναι η μοναδική Ομοσπονδία Κρίκετ, καλό θα ήταν όσο μπορεί το Υπουργείο να την ενισχύσει και να αναπτυχθεί η προσπάθεια».

 

Απαντώντας στην τοποθέτηση της Βουλευτού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονής, ανέφερε τα εξής:

«Για την Κέρκυρα έχουμε προγραμματίσει ένα κονδύλι 20.000 ευρώ για άμεσες επισκευές. Θα δούμε και την Ομοσπονδία του κρίκετ και θα συζητήσουμε μαζί της για τα περαιτέρω. Υπάρχει, όμως, ένα θέμα που βαραίνει τις προηγούμενες διοικήσεις του ΕΑΚ, υπάρχουν στην Κέρκυρα οφειλές της προηγούμενης, παλαιάς ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, η οποία τώρα έχει καταργηθεί. Δηλαδή, στην ουσία είναι χρήματα τα οποία μάλλον δεν πρόκειται να εισπραχθούν  και τα οποία δεν εισέπραττε η προηγούμενη διοίκηση προφανώς γιατί είχε άλλες προτεραιότητες και το μοντέλο του πελατειακού συστήματος λειτουργούσε και σε αυτόν τον κλάδο. Επίσης, κάνουμε ό,τι μπορούμε και για το στάδιο της Κέρκυρας. Δηλαδή, να είναι σε μια ικανοποιητική κατάσταση με την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου. Όπως σας είπα ήδη έχει προγραμματισθεί ένα κονδύλι 20.000 ευρώ για άμεσες επισκευές που μας έχει ζητηθεί από τη διοίκηση. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα αυτό το κονδύλι θα πολλαπλασιαστεί, διότι θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, μια έκτακτη επιχορήγηση την οποία προσδοκούμε και εμείς από το Υπουργείο Οικονομικών».

, , ,