Go to Top

Επίσκεψη στον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας

βουλευτές με Καραμεσίνη - Εργατικές Κατοικίες

Με την παρουσία των δύο βουλευτών Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 17/6 η επίσκεψη της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη στον Οικισμό των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη (του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας). Είχε προηγηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο της Κέρκυρας της κ. Καραμεσίνη με το Δήμαρχο Κ. Νικολούζο και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Αναστασόπουλο και Οικονομικών Σπ. Παντελιό. Εκεί εξετάστηκε η πορεία του έργου και συζητήθηκαν επιμέρους θέματα διοικητικής και γραφειοκρατικής φύσεως.

Κατά την επίσκεψη στον Οικισμό του Αγ. Ιωάννη παρίσταντο, επίσης, ο εργολάβος και τεχνικοί υπεύθυνοι της εργολήπτριας εταιρείας, οι οποίοι ενημέρωσαν την κ. Καραμεσίνη για τις υπολειπόμενες εργασίες, στελέχη των τεχνικών και των διοικητικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, καθώς επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργατικών ΚατοικιώνΑγ. Ιωάννη Κέρκυρα V. Η επίσκεψη της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική, καθώς τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και πάσης φύσεως εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί και έχουν εμποδίσει την ταχεία αποπεράτωση και παράδοση του έργου.

βουλευτές με Καραμεσίνη - Εργατικές Κατοικίες 3

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κατέστησε σαφές το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη γρηγορότερη δυνατή παράδοση του έργου στους δικαιούχους και δήλωσε: «Χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να επιλυθούν ορισμένα θέματα. Δήμος, Περιφέρεια, ΟΑΕΔ θα πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ολοκλήρωσης των Κατοικιών και ελπίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, να έχουμε ένα αποτέλεσμα. Η επίσκεψη μου στην Κέρκυρα ήταν κατά κύριο λόγο για να μπορέσουν να δρομολογηθούν αυτές οι συνεργασίες με όλους μαζί τους φορείς». Η κ. Καραμεσίνη συμπλήρωσε, πάντως, ότι θα περιμένει την τεχνική έκθεση από την τοπική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα της προόδου των εργασιών και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Η Βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη δήλωσε: «Οι Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη είναι μία υπόθεση που από το 2010 έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ 176 οικογένειες, οι οποίες αγωνιούν για το πότε θα μπουν στα σπίτια τους. Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν ορισμένες μικρές εκκρεμότητες όσον αφορά τα της Εταιρείας, για την ολοκλήρωση του έργου, και, βεβαίως, θα πρέπει τάχιστα να προχωρήσει η σύμβαση για το αποχετευτικό σύστημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθηθούν πολύ αυστηρές προθεσμίες, γιατί πραγματικά είναι κρίμα να έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, να έχουμε φτάσει στην πηγή και να απομένει να πιούμε νερό. Ελπίζω και εύχομαι εντός των επόμενων ημερών να παρακαμφθούν τα όποια προσκόμματα έχουν εμφανιστεί και αυτή η “οδύσσεια” να έχει αίσιο τέλος».

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης δήλωσε: «Νωρίτερα, στο Δημαρχείο, ετέθησαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούσαν τη διμερή σύμβαση Δήμου – ΟΑΕΔ. Υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση να μετατραπεί σε τριμερή σύμβαση, εντάσσοντας και τη ΔΕΥΑΚ, ως την υπηρεσία που παρακολουθεί το έργο, διαδικασία που δε νομίζω ότι θα μας καθυστερήσει πολύ. Ο Δήμος θέτει και διάφορες άλλες ενστάσεις, σε σχέση με τους όρους της προγραμματικής σύμβασης, οι οποίες είναι ζήτημα νομικό και συνεργασίας των αρμόδιων επιτροπών του κάθε οργανισμού. Επειδή το αποχετευτικό θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον σε ενάμιση με δύο χρόνια, καθώς πρόκειται για έργο 2 εκατ. ευρώ και απαιτεί διεθνή διαγωνισμό, ψάχνουμε να βρούμε άλλες εναλλακτικές, όπως προσωρινές λύσεις αποχέτευσης των κατοικιών, ώστε, με τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, να μπορούνε πλέον οι επωφελούμενοι να μπούνε στα σπίτια τους. Παράλληλα θα συνεχίζονται οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο που θα καταλήγει στον Σκάφωνα. Αυτή η λύση έχει προκριθεί και από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, με μια μικρή οικονομική ενίσχυση ύψους περίπου 45.000 ευρώ. Μ’ αυτό τον τρόπο κάνουμε ένα by pass στο αποχετευτικό για να μπορέσουμε να κερδίσουμε σημαντικό χρόνο, ο οποίος θα είναι υπέρ των επωφελουμένων, με μια προσωρινή μικρή οικονομική επιβάρυνσή τους. Η προσωρινή λύση που προτείνεται είναι η κατασκευή στεγανών βόθρων, που θα αδειάζονται στον βιολογικό του Δήμου στην πόλη».

,